Цифрова трансформація України

Укрзалізниці радять змінити умови тендерів – скаржаться банкіри

Четвер, 1 серпня 2024, 17:33 -

Антимонопольний комітет порекомендував Укрзалізниці змінити умови тендерів, після скарги Асоціації банкірів.

Про це повідомляє голова АМКУ Павло Кириленко.

Антимонопольний комітет надав Укрзалізниці обов'язкові до розгляду рекомендації щодо умов тендерів після скарги Асоціації українських банків на дії УЗ та її структурних підрозділів.

Йдеться про практику встановлення УЗ окремих, не передбачених законодавством, умов для учасників тендерів. 

Реклама:

Зокрема, у тендерній документації прописано вимоги, відповідно до яких банківські гарантії можуть видаватися лише банками з певними рейтингами та показниками.

"Ці вимоги призводять до того, що із сотні банківських установ, які мають ліцензію Нацбанку на провадження такої діяльності, лише 19 можуть брати участь у відповідних тендерах Укрзалізниці", – написав Кириленко.

Повідомляється, що Антимонопольний комітет своїм рішенням рекомендував УЗ переглянути цю практику та дотримуватись принципів вільної конкуренції та норм конкурентного законодавства.

Реклама:

В повідомленні додають, що про розгляд цих рекомендацій та вжиті заходи Укрзалізниця має повідомити Комітет у 30-денний строк від дня їх отримання.

Нагадаємо:

Антимонопольний комітет 25 липня схвалив заявку на покупку французькою DVL Telecom українського оператора lifecell.

Щоб завершити придбання українських цементних заводів, ірландська група CRH повинна передати до 28% акцій придбаної компанії "Дікергофф Цемент Україна" незалежному інвестору.

Реклама: