Україна отримала доступ на ринок охолодженого м'яса Ізраїлю
Україна отримала доступ на ринок охолодженої яловичини і м'яса птиці Ізраїлю, але безпосередні поставки продукції можуть розпочатися лише після необхідної сертифікації підприємств, яка може бути завершена в термін від місяця до півроку.
Про це повідомив голова Міністерства аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко під час наради, пише "УНІАН".
"Ми відкрили ізраїльський ринок охолодженого м'яса - яловичини і птиці", - повідомив Павленко.
Міністр додав, що процес узгодження ветеринарних сертифікатів вже розпочався і триватиме до шести місяців.
"Наразі починається робота на рівні наших ветеринарних органів, які повинні провести сертифікацію наших підприємств, які висловлять бажання, і після цього буде проведено відкриття. З нашого досвіду, відкриття може тривати від місяця до шести", - зазначив міністр.
Крім того, за його словами, Ізраїль висловив бажання ввести режим вільної торгівлі з Україною і розпочати роботу в цьому напрямі влітку цього року.
Міністр сподівається, що зону вільної торгівлі з Ізраїлем може бути введено вже до кінця 2016 року.
"Ми готові з аграрної частини до цих переговорів і сподіваємося, що до кінця року ми зможемо просунути і зробити зону вільної торгівлі з Ізраїлем", - сказав Павленко.