Цифрова трансформація України

Новини 24 липня: рекорд промислової інфляції, арешт грошей та майна Жеваго

Середа, 24 липня 2024, 21:00 -

Про інтернет та зв'язок: Мінцифри ухвалило сім рішень для стабілізації мобільного зв'язку та інтернету під час вимкнень світла.

Про електроенергію: Енергетики вивели з ремонту ще один енергоблок АЕС, що збільшить наявну електроенергію в системі.

У четвер 25 липня графіки погодинних відключень світла діятимуть лише 6 годин: з 16:00 до 22:00 одна черга.

Про допомогу Україні: Посли ЄС схвалили транш макрофінансової допомоги для України у розмірі близько 4,2 млрд євро за програмою Ukraine Facility, спрямованої на підтримку макрофінансової стабільності України та функціонування її державного управління.

Реклама:

Про промислову інфляцію: Подорожчання електроенергії у червні збільшило не тільки споживчу, але й промислову інфляцію в Україні. Індекс цін виробників промислової продукції у червні 2024 року збільшився на 14% у порівнянні з травнем. Такої промислової інфляції в Україні не спостерігалося вже 30 років.

Про Жеваго: Господарський суд Києва за клопотанням Фонду гарантування вкладів фізичних осіб заарештував грошові кошти на всіх рахунках і майно, яке належить Костянтину Жеваго як ексвласнику виведеного з ринку банку "Фінанси та Кредит" у справі про стягнення з нього 46 млрд грн.

Погрози Україні від Словаччини: Словаччина може вдатися до "невизначених заходів у відповідь" на заборону України на транспортування нафти російської компанії "Лукойл" через свою територію.

Реклама:

Ексклюзиви ЕП

Кредит на сонячні панелі та генератори: які програми для бізнесу та громадян пропонує уряд

Громадяни та бізнес можуть отримати доступні позики на купівлю енергообладнання. Які програми розробив уряд, що можна придбати та які суми отримати?

Горить, але не палає. Чому в Україні поменшало пожеж сухостою?

На сході України тривають масштабні пожежі через бойові дії, проте це частково компенсують менші випадки загоряння від паління сухостою.

Реклама: