Цифрова трансформація України

До 2028 року Великобританія втратить найбільше мільйонерів серед усіх країн

Четвер, 11 липня 2024, 17:29 -

Великобританія втратить найбільше мільйонерів серед усіх країн до 2028 року, зокрема, через санкції проти заможних росіян.

Про це повідомляє газета Financial Times.

Прогнозується, що кількість доларових мільйонерів у країні впаде на 17% - з 3,062 млн у 2023 році до 2,542 млн у 2028 році. 

Пол Донован, головний економіст відділу глобального управління капіталом UBS, сказав, що ключовим фактором є те, що високомобільні заможні люди протягом багатьох років були привабливими для Великобританії.

Реклама:

Тепер же "сили віддачі і прийняття в глобальній економіці" починають змінювати те, де ця група людей хоче жити. Період "структурних потрясінь у глобальному багатстві" змушує "кочове глобальне багатство", яке зараз знаходиться у Великобританії, покинути країну, сказав він.

Це включає в себе вплив російських санкцій - особливо тому, що заможні росіяни історично використовували Лондон як домівку для своїх активів - а також привабливість конкуруючих низькоподаткових юрисдикцій, таких як Об'єднані Арабські Емірати і Сінгапур.

Багато підприємців-мільйонерів хотіли бути ближче до свого бізнесу через зростання "економічного націоналізму" та зміни в ланцюгах поставок.

Реклама:

"Великобританія посідає третє місце за кількістю доларових мільйонерів після США та Китаю, і ... для країни розміром з Велику Британію або навіть для економіки розміром з Велику Британію, це досить вражаюча статистика", - сказав Донован. Він додав, що через високий рівень "кочових" мільйонерів у країні, Великобританія непропорційно постраждає від змін у переїзді мільйонерів.

Прогнозувалося, що Тайвань переживе найбільше зростання кількості мільйонерів - на 47% з 789 000 у 2023 році до 1,158 млн у 2028 році - завдяки зростанню індустрії мікрочіпів та очікуваному збільшенню імміграції заможних іноземців.

Нагадаємо:

Британія відставала від усіх інших високорозвинених країн за обсягом інвестицій протягом 24 з останніх 30 років. Розрив складає 1.9 трлн фунтів стерлінгів (2,4 трлн дол).

Згідно з новим звітом про міграційні наміри світових багатіїв, Великобританія цього року втратить 9 500 мільйонерів, що вдвічі більше, ніж у 2023 році. Китай втратить 15 200 мільйонерів.

Економічна правда.

Реклама: