OpenAI почне блокувати розробникам у Китаї доступ до своїх інструментів – ЗМІ

Вівторок, 25 червня 2024, 19:21 -

Компанія-виробник ChatGPT OpenAI планує заблокувати доступ до технології, яка використовується для створення продуктів ШІ, для організацій в Китаї і деяких інших країнах.

Про це пише Reuters із посиланням на китайські державні ЗМІ.

Зазначається, що ChatGPT недоступний у материковому Китаї, але багато китайських стартапів змогли отримати доступ до платформи API OpenAI і використовувати її для створення власних додатків, пише китайська Securities Times.

"Ми робимо додаткові кроки для блокування трафіку API з регіонів, де ми не підтримуємо доступ до послуг OpenAI", - заявив представник OpenAI в коментарі Reuters.

Реклама:

Зазначається, що з понеділка китайські користувачі платформи отримують електронні листи з попередженням про те, що вони знаходяться в "регіоні, який OpenAI наразі не підтримує", і що з 9 липня будуть вжиті додаткові заходи для блокування трафіку API з непідтримуваних регіонів.

Тим часом итайські компанії в галузі ШІ швидко просуваються вперед, щоб залучити користувачів технології OpenAI.

Так, Baidu, провідний китайський розробник ШІ, заявив, що запустить "інклюзивну програму", пропонуючи новим користувачам безкоштовну міграцію на свою платформу Ernie.

Реклама:

"Користувачам OpenAI Baidu надасть додаткові токени флагманської моделі Ernie 3.5 відповідно до масштабу їх використання OpenAI. Токени - це одиниці тексту, які обробляються моделями ШІ.

Alibaba Cloud також приєдналася до програми, пропонуючи безкоштовні токени та послуги міграції для користувачів OpenAI API через свою ШІ-платформу. За словами Alibaba, варість підписки на Qwen-plus значно нижча, ніж на GPT-4", - пише агенство

Zhipu AI, ще один великий гравець в китайському секторі ШІ, оголосив про "Спеціальну програму міграції" для користувачів OpenAI API.

Реклама:
Слухайте подкаст "Хроніки економіки" на зручній платформі: