Фонд держмайна завершив націоналізацію Нафтової компанії "Альянс-Україна"

Понеділок, 24 червня 2024, 13:26 -

Фонд державного майна завершив процес реєстрації права власності держави на Нафтову компанію "Альянс-Україна".

Про це повідомляє пресслужба ФДМУ.

"Фонд державного майна завершив процес реєстрації права власності держави на 100% частки у статутному капіталі ТОВ "Нафтова компанія "Альянс-Україна", - йдеться у повідомленні.

Наступний етап – підготувати нафтотрейдера, активи якого оцінюються у понад 450 млн грн, до продажу. Націоналізовану компанію передали Фонду держмайна після відповідного рішення ВАКС.

Реклама:

Також цим рішенням ФДМУ отримав 49% у ТОВ "Альянс Холдинг", 51% якої володіє компанія Shell. Команда Фонду наразі очищує націоналізовану частку та реєструє право власності за державою.

Нагадаємо:

Фонд держмайна (ФДМУ) планує виставити націоналізовані 49% мережі АЗС Shell в Україні на приватизаційний аукціон - інтерес до купівлі проявляють як українські, так і закордонні нафтові компанії.

Реклама:

Раніше Вищий антикорупційний суд відмовив Міністерству юстиції у стягненні в дохід держави 49% ТОВ "Альянс Холдинг", яке управляє мережею автозаправних станцій Shell в Україні.

У лютому, ВАКС задовольнив позов Міністерства юстиції про націоналізацію українських активів підсанкційного російського олігарха з Едуарда Худайнатова.

Апеляційна палата ВАКС задовольнила клопотання Міністерства юстиції про стягнення в дохід держави українських активів росіянина Едуарда Худайнатова в вигляді 49% ТОВ "Альянс Холдинг", яке керує АЗС Shell.

Після цього Фонд державного майна отримав санкційні активи росіянина Едуарда Худайнатова, зокрема 49% ТОВ "Альянс Холдинг", яке керує українською мережею автозаправних станцій під брендом Shell.

Фонд держмайна планує виставити націоналізовану частку 49% мережі АЗС Shell на відкритий аукціон та не пропонуватиме викупити її глобальній компанії Shell. 

Економічна правда

Реклама:
Слухайте подкаст "Хроніки економіки" на зручній платформі: