Цифрова трансформація України

Міжнародні партнери допоможуть Ощадбанку, щоб бізнес мав доступніше фінансування

Четвер, 13 червня 2024, 15:11 -

Ощадбанк та німецька урядова компанія міжнародного співробітництва GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit) домовились про надання банку всебічної спеціалізованої технічної та фінансової допомоги.

Про це повідомляє пресслужба банку.

У повідомленні йдеться, що допомога буде спрямована на розширення доступу мікро-, малого та середнього бізнесу (ММСБ) до фінансових послуг.

Ощадбанк отримає пакет допомоги, що передбачає зокрема:

Реклама:
  •       технічну підтримку з таких питань, як рейтинг кредитів і ризиків, адаптація послуг і продуктів для різних сегментів клієнтів, управління кредитним портфелем та інструменти управління ризиками ESG;
  •       підтримку від German Sparkassenstiftung у впровадженні додаткового механізму грантів;
  •       фінансову та технічну допомогу для організації та участі в навчальних програмах, заходах для розвитку компетенцій, які допоможуть розширити портфель ММСБ та супутніх послуг;
  •       підтримку у сфері міжнародного співробітництва та залучення партнерів GIZ для співпраці з Ощадом;
  •       обмін кращими практиками та створення синергії з іншими учасниками та стейхолдерами ринку;
  •       консалтинг для клієнтів ММСБ щодо експорту та покращення ефективності бізнесу;
  •       консалтинг для топменеджменту Ощадбанку щодо директив ЄС та ЄЦБ і впровадження ESG з метою полегшення адаптації до вимог ЄС.

"Ми прагнемо зміцнити інституційну спроможність наших банків-партнерів для кращого обслуговування малих і середніх підприємств. Таким чином ми полегшуємо доступ бізнесу до банківських послуг, тим самим підвищуючи його стійкість і конкурентоспроможність", – зазначив Хаген Еттнер, співдиректор програми "Застосування та імплементація Угоди про асоціацію між ЄС та Україною у сфері торгівлі", GIZ.

"Відповідний меморандум підписали представники Ощадбанку та GIZ під час Ukraine Recovery Conference – URC2024, міжнародної конференції з питань відновлення України, що відбулась 11 та 12 червня в Берліні", - зазначили в Ощадбанку. 

Нагадаємо: 

Реклама:

Ощадбанк торік отримав рекордні 6 мільярдів чистого прибутку.

Економічна правда

Реклама: