Світовий банк та ЄБРР інвестують 435 мільйонів доларів у злиття "Датагруп-Воля" та Lifecell

Середа, 12 червня 2024, 17:00 -

IFC та Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) планують інвестувати до $435 млн у злиття "Датагруп-Воля" та Lifecell.

Про це повідомляє пресслужба IFC

"IFC та Європейський банк реконструкції та розвитку завершують спільну оцінку на підтримку знакової угоди, ініційованої NJJ Holding, Horizon Capital та "Датагруп-Воля". Угода підтримає злиття "Датагруп-Воля", оператора фіксованого зв'язку, з найбільш динамічно зростаючим мобільним оператором країни Lifecell, з метою створення провідного інтегрованого національного оператора телекомунікаційних послуг", - йдеться у повідомленні.

Потенційне спільне фінансування у розмірі до $435 млн уможливить найбільші прямі іноземні інвестиції в Україну.

Реклама:

Довідка. IFC - підрозділ Групи Світового банку, який є одним з найбільших глобальних інститутів розвитку, діяльність якого сфокусована на приватному секторі ринків, що формуються.

Читайте також: Як на мобільний звʼязок впливають відключення: оператори розповіли наскільки готові мережі

lifecell за крок від продажу французькому мільярдеру Ксав'є Ньєлю: подробиці найбільшої угоди часів великої війни

Реклама:

Нагадаємо:

У жовтні 2023 року Шевченківський районний суд Києва арештував активи підсанкційного російського олігарха Михайла Фрідмана. Серед них – мобільний оператор lifecell.

Згідно з матеріалами справи, компанія LetterОne Михайла Фрідмана, Петра Авена й Андрія Косогова володіє 19,8% Turkcell через IMTIS Holdings S.A.R.L. 

Водночас вже за кілька днів суд уточнив рішення про арешт акцій мобільних операторів Київстар і lifecell, який тепер стосується лише часток, що контролюються російськими олігархами. Тобто, йдеться лише про 19,8%, а не про весь статутний капітал.

У березні 2024 року Антимонопольний комітет виявив підстави для заборони на придбання DVL Telecom, що входить до французької групи NJJ, контролю над групою "Лайфселл".

Згодом повідомлялося, що угода з продажу lifecell, ймовірно, буде закрита до вересня 2024 року. Продаж відбудеться лише тоді, коли держава стягне у свою користь пакет акцій компанії, що опосередковано належить підсанкційному російському олігарху Михайлу Фрідману та його партнерам.

У квітні lifecell оскаржив рішення суду щодо заморожування частки Фрідмана (19% акцій) у компанії.

Київський апеляційний суд 16 квітня не скасував арешт 100% корпоративних прав оператора веж UkrTower, який належить турецькому телеком-холдингу Turkcell. Через два дні відбулось друге засідання, на якому арешт таки зняли.

Угода з купівлі французьким мільярдером Ксавʼє Ньєлем провайдера фіксованого інтернету "Датагруп-Volia" і оператора lifecell принесе в країну 1,5 млрд доларів інвестицій.

Економічна правда.

Реклама:
Слухайте подкаст "Хроніки економіки" на зручній платформі: