Цифрова трансформація України

У ПриватБанку розповіли про розширення підтримки експортерів 

П'ятниця, 31 травня 2024, 12:20 -

ПриватБанк приймає заявки на спільну з Українським "Експортно-кредитним агентством" (ЕКА) програму підтримки експортерів. 

Про це йдеться в повідомленні банку. 

Як повідомив член правління ПриватБанку Євген Заіграєв, сьогодні у партнерстві з ЕКА ПриватБанк фінансує українських товаровиробників, клієнтів малого, середнього та корпоративного бізнесу на придбання сировини та матеріалів з метою виконання експортних контрактів. 

Найближчим часом банк планує поширити дію програми і на клієнтів мікробізнесу.

Реклама:

За умовами програми, ЕКА страхуватиме ризики банку за кредитами, наданими на фінансування виробництва експортних товарів відповідно до зовнішньоекономічних контрактів (які відповідають вимогам ЕКА в частині УКТ ЗЕД). 

Максимальна сума такого кредиту на Позичальника може становити 10 мільйонів гривень, термін кредитування - до 1 року. 

"Новація розширеної програми полягає в тому що, якщо сума фінансування не перевищує 5 млн грн заставою за кредитом виступає лише порука власника, для кредитів  більше 5 млн грн - також і майнові права за експортним контрактом", - йдеться в повідомленні. 

Реклама:

Нагадаємо:

У 2023 році ПриватБанк отримав рекордний прибуток до оподаткування у обсязі 72,8 млрд грн та за результатами року виплатив державі 57 млрд грн у вигляді податку на прибуток та дивідендів.

Економічна правда

Реклама: