Цифрова трансформація України

Голові російського банку, який витісняв гривню, повідомлено про підозру

Вівторок, 28 травня 2024, 13:41 -

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора голові правління російського банку ТОВ "ЦМРБанк" повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Генпрокурора. 

За даними слідства, з 2014 по 2016 роки підозрюваний організував на території тимчасово окупованої АР Крим відкриття і діяльність більше 200 відділень банку.

"Очільник "ЦМРБанк" з 2016 по 2022 роки забезпечив можливість проведення розрахунків між фізичними і юридичними особами з тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей з контрагентами в РФ. 

Реклама:

А з травня 2022 року по теперішній час він сприяє відкриттю та організації роботи структурних підрозділів ТОВ "ЦМРБанк" і КБ "МРБ Банк" на тимчасово окупованих територіях АР Крим, Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської областей", - йдеться в повідомленні. 

Як повідомили в Офісі Генпрокурора, відкриття цих псевдоустанов здійснювалося на базі захоплених відділень українських банків.

"Таким чином підозрюваний сприяє вищому військово-політичному керівництву РФ у витісненні гривні та введенні "рубльової зони" для здійснення економічного тиску на населення", - додали в пресслужбі. 

Реклама:

Нагадаємо:

Вищий антикорупційний суд задовольнив черговий позов Міністерства юстиції про застосування санкції та стягнув у дохід держави великий морозильний риболовецький траулер "Бухта Соколовская". 

Економічна правда

Реклама: