Цифрова трансформація України

Польща створить інвестфонд для фінансування польських та українських підприємців

Четвер, 2 листопада 2023, 15:52 -

Польща планує запустити інвестиційний фонд для розвитку в Україні польських та українських підприємців із можливістю страхування інвестицій.

Про це повідомила урядова уповноважена з польсько-українського співробітництва в галузі розвитку Ядвіга Емілевич, передає "Інтерфакс-Україна".

"До кінця року спільно з Польським фондом розвитку ми готуємо до запуску інвестиційний фонд, який фінансуватиме розвиток в Україні малих і середніх українських і польських компаній", – сказала Емілевич.

За її словами, для реалізації цього та інших проєктів Міністерство фінансів Польщі узгодило збільшення з 2024 року державного фінансування програм співробітництва з Україною, однак деталей уповноважена не повідомила.

Реклама:

Емілевич зазначила, що страхування інвестицій здійснюватиме польська державна корпорація страхування експортних кредитів (KUKE), яка після зміни законодавства розширила сферу діяльності та від вересня страхує й перестраховує інвестиційні та експортні контракти не лише польських, а й міжнародних компаній, зокрема українських.

Іще однією можливістю для залучення інвестицій у відновлення України вона назвала відкриття в Польщі офісу Управління ООН з обслуговування проєктів (UNOPS), відповідну угоду уклали з ООН у вересні.

Нагадаємо: 

Реклама:

Обсяг соціальних внесків українських підприємців, що працюють у Польщі, у 2023 році збільшиться на 50%.








Реклама: