Боротьба з контрабандою збільшила надходження до бюджету – ДФС

Середа, 26 вересня 2018, 14:33

Надходження в український бюджет від митниці збільшилися завдяки кампанії по боротьбі з контрабандою.

Про це в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" розповів в.о. голови Державної фіскальної служби Олександр Власов.

За офіційними даними, за 2,5 місяці додаткові доходи від боротьби з контрабандою склали майже 15 мільярдів гривень. При цьому імпорт зріс в липні на 25% в порівнянні з минулим роком.

Власов зазначив, що оподаткований імпорт за обсягом залишився той же, а за митною вартістю - виріс.

Реклама:

На питання про те, чи відповідає дійсності інформація, що у генпрокурора була ідея зібрати 10-11 сімей, які займаються контрабандою і домовитися про підвищення митних надходжень, Власов відповів: "всі гравці ринку повинні працювати за одними правилами, які чітко визначені Митним кодексом, платити "по-білому", конкурувати".

"За період з 21 червня - з моменту реалізації операції "Україна без контрабанди" - по 18 вересня обсяг платежів збільшився майже на 23%, якщо порівнювати з відповідним періодом минулого року. Вже перераховано 93,7 мільярдів гривень митних платежів", - повідомив в.о. ДФС.

За його словами, з червня збільшуються надходження від митного оформлення транспортних засобів. У серпні податкове навантаження на один автомобіль в цілому по системі становило 64 тисячі гривень. Кількість ввезення б/у автомобілів збільшилася на 1400 щомісяця, зростання платежів - щомісячно на 100 мільйонів гривень.

Власов повідомив, що податковою міліцією за цей час було зареєстровано 87 кримінальних проваджень. Судами було накладено арешт на майно вартістю майже 700 мільйонів гривень. Було припинено діяльність дев'яти злочинних груп, так званих центрів мінімізації митних платежів.

Що стосується судів, які стояли з контейнерами в нейтральних водах і не могли розмитнитиcя, про які прем'єр розповідав як приклад - за словами Власова, "хтось пішов, хтось почав працювати "по-білому", адже зрозумів, що повернення до колишніх схем вже не буде".

"Практично зупинено контрабанду нафтопродуктів, яка велася "в чорну", повз митницю. Як наслідок, ми фіксуємо значне збільшення обсягу ввезення нафтопродуктів і, відповідно, надходжень до бюджету", - зазначив керівник ДФС.

"Якщо з ринку йдуть контрабандні нафтопродукти, які завозилися абсолютно нелегально повз митниці, то їхнє місце одразу ж займає легальна продукція, яка оформляється на митниці за всіма правилами. Тому що ринок дефіциту не потерпить. Так само і з інших видів товарів", - резюмував він.

Власов також повідомив, що підозрюваний у причетності до крадіжки 37 контейнерів екс-співробітник Одеської митниці Денис Амінев вийшов на свободу під заставу в сто разів менше, ніж сума вкраденого.

Уточнення

Дана новина була опублікована під назвою: "Генпрокурор пропонував домовитися з сім’ями, які займаються контрабандою – глава ДФС". Згодом виявилося, що першоджерело новини – агентство "Інтерфакс-Україна" – припустилося помилки під час подачі інформації.

Так, в інтерв’ю теза журналіста "У генпрокурора була ще одна ідея: зібрати 10-11 сімей, які займаються контрабандою і яких, за його словами, всі знають, і домовитися про підвищення митних надходжень", була подана у вигляді відповіді Власова.

 

Згодом помилка була виправлена.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!