Українська правда

Вартість борщового набору знову стрімко підвищилась

10 травня 2017, 18:08

Вартість овочів борщового набору в квітні суттєво збільшилася порівняно з березнем.

Про це повідомляє прес-служба Українського клубу аграрного бізнесу.

"Середній рівень відпускних цін на картоплю зріс на 10%, капусту – на 68%, моркву – на 64%, буряк – на 22% та цибулю – на 34%", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, причиною висхідного цінового тренду є низький рівень запасів продукції через завершення сезону, а також збільшення пропозиції овочів нового врожаю, які коштують дорожче.

Незважаючи на короткостроковий суттєвий ріст цін на м'ясо під час Великодніх свят, в середньому за місяць вартість яловичини та курятини збільшилась на 2%, свинини – на 8% під впливом складної епізоотичної ситуації.

Вартість яблук збільшилась на 10% під впливом фактору сезонності. Ціни на молоко в квітні лишились на рівні березневих, незважаючи на зниження закупівельних цін. Вартість бакалійних продуктів, як і прогнозувалося, коливалась в межах 3%.

"В травні вартість овочів та фруктів продовжить демонструвати висхідний ціновий тренд під впливом фактору сезонності та збільшення пропозиції овочів нового врожаю. Несприятливі погодні умови в квітні-травні підтримуватимуть ріст цін на овочі", - підбив підсумки Євгеній Дворнік, експерт аграрних ринків "Українського клубу аграрного бізнесу".

овочі