Виробництво солоду в Україні скоротилося на 23%
Виробництво солоду в Україні в липні 2015 року становило 20,4 тис. тонн, що на 23% менше, ніж було вироблено за аналогічний місяць 2014 року (26,5 тис. тонн).
Про це повідомляє "АПК-інформ"
Нагадаємо, що обсяги виробництва солоду визначають рівень внутрішнього споживання пивоварного ячменю в Україні, яке, на думку аналітиків "АПК-Інформ", в поточному сезоні також буде скорочуватися.
При цьому нагадаємо, що істотне скорочення (на 17%) виробництва солоду в Україні вже зазначалося в 2013-14 маркетинговому році, коли було вироблено 327,7 тис. тонн даної продукції проти 395,6 тис. тонн за підсумками 2012-2013 МР.
Однією з причин скорочення виробництва солоду є зниження виробництва пива в Україні.
При порівнянні показників 2013-14 і 2012-13 МР відзначається падіння (близько 14%) обсягів виробництва пива в Україні.
У 2014-15 МР було зафіксовано ще більш істотне скорочення виробництва даної продукції, що склало 17% щодо показника 2013/14 МР і досягла 210,4 млн дал в абсолютному вираженні.