Фірми Пінчука названі найбільшими акціонерами "АероСвіту"

Четвер, 21 березня 2013, 16:04

Дві компанії українського олігарха Віктора Пінчука володіють сумарно 27,31% акцій ПрАТ "АероСвіт" і за цим показником є ​​найбільшими акціонерами.

Про це заявив голова наглядової ради "АероСвіту" Григорій Гуртовий, передає "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що це компанії "ГенАвіаІнвест" і Hurst.

"При цьому пакет акцій 2,41% компанії Hurst є спірним. По ньому йде давній корпоративний спір, але формально він зареєстрований за цією компанією", - уточнив глава наглядової ради.

Реклама:

Гуртовой додав, що його компанії Finavia Cyprus належить 24,9%, а Фонду держмайна - 22,4% "АероСвіту".

За його словами, решта 25,39% акцій знаходяться у більш дрібних акціонерів.

"Наскільки мені відомо, Ігорю Коломойському через його компанію "Тасма" належать 9,1% акцій "АероСвіту", - сказав глава наглядової ради.

Він зазначив, що претензії інвестиційно-консалтингової групи EastOne, що об'єднує активи Пінчука, з приводу відсторонення від управління "АероСвітом" не обґрунтовані.

"Вони не з'явилися на жодне із зібрань, яких скликалися десятки. Якщо є бажання брати участь в управлінні, завжди ласкаво просимо", - сказав Гуртовий.

Як повідомлялося, раніше Гуртовий заявив, що банкрутство "АероСвіту" пов'язано з об'єктивним збігом обставин - в економіці та регуляторній сфері.

Нагадаємо, авіакомпанія "АероСвіт" у зв'язку з рішеннями судових інстанцій вважає недоцільним залучення інвестицій для відновлення регулярних далекомагістральних рейсів.

"АероСвіт" також повідомив, що з середини січня не може здійснювати розрахунки за зобов'язаннями перед співробітниками, позбувшись основного джерела надходження коштів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: