В Україні виробництво сільгосппродукції збільшилося на 5,6%
Виробництво сільськогосподарської продукції у січні 2013 року збільшилося порівняно із аналогічним періодом 2012 року на 5,6%.
За даними Держстату, таке збільшення відбулося за рахунок всезростаючих обсягів виробництва основної продукції тваринництва: виробництво м`яса за цей період збільшилося на 5,4%, молока - майже на 2%, яєць - на 4,8%, передає УАК.
Як зазначається, у сільськогосподарських підприємствах за січень 2013 року вироблено 141,8 тис тонн м`яса (на 12,4% більше обсягу січня 2012 року).
Переважна більшість молока отримана у господарствах населення - 69% загального обсягу (або 416,1 тис тонн). 74% яєць відноситься до промислового виробництва (загальний обсяг - 1,410 млн штук).
Як свідчать дані Держстату, аграрні підприємства у січні 2013 року, порівняно із січнем 2012 року, збільшили вирощування худоби та птиці - на 13,9% (ВРХ - на 5,4%, свиней - на 12,2%, птиці - на 15,9%) за умов одночасного зростання середньодобових приростів.