Українська правда

Щороку у світі викидають половину виробленої їжі

10 січня 2013, 13:16

Науковці кажуть, що щороку до смітника потрапляє до половини виробленої у світі їжі, тобто майже два мільярди тонн.

У британському товаристві інженерів-механіків кажуть, що марне витрачання від 30% до 50% їжі спричинене поганими умовами зберігання, правилами щодо продажу прострочених продуктів та марнотратством споживачів, передає ВВС.

У дослідженні також йдеться про те, що 30% врожаю овочів у Великій Британії не були зібрані за 2012 рік через їхню зовнішність.

Один з науковців, доктор Тім Фокс, назвав кількість їжі, яку щороку викидають, "приголомшливою".

"Цими продуктами можна було б нагодувати населення, яке стрімко зростає, та тих, хто голодує", - сказав він.

харчпром