НБУ заявляє, що від інфляції врятували овочі
Нацбанк вважає основним фактором стримування інфляції у вересні здешевлення низки продтоварів, зокрема овочів і фруктів.
Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на НБУ.
"Основним фактором стримування зростання індексу споживчих цін є високий урожай, зокрема, плодоовочевих культур. Найбільший внесок у спадну динаміку цін на сирі продукти, які в жовтні знизилися на 0,5%, був зроблений завдяки здешевленню овочів і фруктів", - уточнили в банку.
НБУ також зазначає, що ціни на групу товарів і послуг, які регулюються адміністративно, в жовтні знизилися на 1,2% за рахунок здешевлення цукру.
Ціни іншої його складової - послуги ЖКГ - зросли на 0,3%.
Зростання цін інших складових базової інфляцій стримувалося в результаті зміцнення номінального обмінного курсу.
Основною причиною зростання базової інфляції в жовтні є подорожчання продовольчих товарів з високим ступенем обробки.
Як повідомлялося раніше, в жовтні інфляція склала 0%.
Кабінет Міністрів прогнозує інфляцію 8,9% в 2011 році.
Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"