Кондитери готуються підвищувати ціни
Зростання цін на продовольче зерно і борошно змусить українських кондитерів поступово підвищувати ціни на свою продукцію.
Таку думку висловила президент корпорації "Бісквіт-Шоколад" Алла Коваленко, повідомляє агентство "УНІАН".
За словами Коваленко, останнім часом відбувся різкий стрибок цін на зерно і борошно.
"Якщо ще півтора місяці тому продовольчу пшеницю можна було придбати по 1200-1300 грн. за тонну, то зараз офіційна ціна становить 1500-1550 грн., але за нею немає пропозиції, тобто виробники займають вичікувальну позицію. І постачальники борошна гарантують ціну тільки на тиждень вперед, що вносить додаткову невизначеність", - сказала вона.
Президент компанії зазначила, що у цьому випадку відіграють роль не спекулятивні інтереси, а об`єктивні обставини, оскільки, зважаючи на складні погодні умови - суворі морози взимку і посушливе літо, основним країнам - виробникам зерна довелося коригувати свої плани на врожай.
Крім того, додала вона, ситуація посилюється постійним зростанням цін на енергоносії.
"Потрібно дивитися правді в очі: у таких умовах утримувати ціни на колишньому рівні кондитерам не вдасться", - вважає Коваленко.
На її думку, вітчизняні виробники кондитерських виробів постараються не допустити різких коливань цін на свою продукцію, проте будуть вимушені з певною періодичністю підвищувати їх на 3-4%.
Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"