Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

Шахтарям призупинили виплату зарплат

Вівторок, 21 жовтня 2008, 13:33
 

Шахтарям перестали виплачувати зарплату.

В українських вуглевидобувних підприємств виникли проблеми з виплатою заробітної плати, пише видання "Дело".

Зарплату за серпень дотепер не виплатили на підприємствах "Лисичанськвугілля", "Свердловантрацит" і "Донбасантрацит". Тим часом у бухгалтерії останнього повідомили, що гроші за серпень вже виплачені, а оплата за вересень надійде найближчим часом.

Проблеми з виплатою заробітної плати є і на об'єднанні "Ровенькиантрацит". На підприємстві стверджують, що затримка оплати праці пов'язана із ситуацією в "Промінвестбанку", але обіцяють, що найближчим часом вирішать проблему.

Реклама:

"16 жовтня поточна заробітна плата за серпень була виплачена стовідсотково, до кінця місяця, відповідно до графіку, буде виплачена і заробітна плата за вересень", - заявив виконуючий обов'язки генерального директора "Ровенькиантрацит" Юрій Зюков. Відзначимо, що на сьогоднішній день середня заробітна плата на об'єднанні складає 10-11 тис. гривень.

Підтвердили інформацію про проблеми з виплатою зарплати шахтарям і в Міністерстві вугільної промисловості України.

"Це пов'язано як із ситуацією навколо найбільшого банку країни, що обслуговував підприємство, так і з падінням виробництва, що зараз спостерігається в металургійній галузі", - пояснив прес-секретар Мінвуглепрому Олександр Горобець.

За його словами, заборгованість по заробітній платні існує також на підприємствах "Луганськвуголь" і "Донбасвуголь".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!