Український експорт: вікно відкривається?

Уряд шукатиме альтернативні рішення без тиску на "білий" бізнес – Зеленський

Четвер, 22 серпня 2024, 09:00 -

Президент Володимир Зеленський заявив, що під час зустрічі з урядовцями та народними депутатами узгоджено необхідність ухвалення конкретних рішень для підтримки економіки, збереження робочих місць та детінізації.

Про це заявив Зеленський у своєму відеозверненні в середу ввечері.

"Провів тривалу, дуже детальну нараду з членами уряду і представниками Верховної Ради. Декілька питань. Плануємо рішення, які треба ухвалити для підтримки наших Сил оборони. А також для підтримки економічної активності в країні. Щоб ми могли не лише зберегти робочі місця, а й дати українській економіці більше можливостей, більше потенціалу зростання", - розповів Зеленський.

Президент додав, що також важливі "висновки після зустрічей із підприємцями в областях". 

Реклама:

За його словами, уряд надасть усі деталі після того, як буде підготовлено відповідні проєкти рішень.

"Але вже можна сказати, що домовилися з урядом: міністри шукатимуть альтернативні рішення, без тиску на "білий" бізнес. А також домовилися про додаткові державні кроки щодо детінізації", - наголосив Зеленський.

Читайте також: Треба фінансувати війну. Які податки зростуть

Реклама:

Нагадаємо:

Дефіцит бюджету становить 500 млрд гривень: якщо Рада не підтримає урядовий пакет оподаткування, вже у вересні можуть виникнути проблеми з військовими виплатами.

Верховна Рада не голосуватиме за законопроєкт з підвищенням низки податків до вересня, а сам концепт документа змінився. 

Реклама: