Реклама:

Ціни на нафту у світі впали: причини

П'ятниця, 11 жовтня 2024, 09:27 -

Нафта подешевшала після зростання напередодні, але ціни залишалися налаштованими на друге поспіль тижневе зростання.

Про це повідомляє Reuters.

Ф'ючерси на нафту марки Brent подешевшали на 29 центів, або на 0,4%, до 79,11 дол за барель. Ф'ючерси на американську нафту марки West Texas Intermediate впали на 21 цент, або на 0,3%, до 75,64 дол за барель.

Протягом тижня обидва бренди мали приріст на 1%-2%.

Реклама:

Зазначається, що застереження щодо високих запасів нафти та більш поступового послаблення ставки ФРС США призупинили нещодавнє зростання.

У Сполучених Штатах ураган Мілтон у четвер врізався в Атлантичний океан після того, як прорізав руйнівний шлях через Флориду, убивши щонайменше 10 людей і залишивши мільйони без світла. Руйнування може зменшити споживання палива в деяких районах найбільшого у світі виробника та споживача нафти.

Ціна нафти підскочила цього місяця після того, як 1 жовтня Іран запустив понад 180 ракет проти Ізраїлю, що підвищило перспективу помсти проти іранських нафтових об’єктів. Ізраїль ще не відповів, і контрольні показники сирої нафти знизилися та залишалися відносно незмінними протягом тижня.

Реклама:

Нагадаємо:

Нафта зросла на 8% за тиждень на тлі побоювань, що Ізраїль може уразити нафтові об'єкти Ірану у відповідь на ракетні обстріли.

Ціни на нафту впали більш ніж на 1 дол, після того, як ринок сягнув до найвищого рівня за місяць на тлі побоювань, що Близький Схід може опинитися на межі регіональної війни.

 

Реклама: