Український експорт: вікно відкривається?

Російський експорт пального відновлюється 

П'ятниця, 20 вересня 2024, 10:52 -

Через зростання потоків дизельного пального та мазуту, експорт нафтопродуктів РФ відновлюється.

Про це повідомляє Bloomberg.

Російський експорт нафтопродуктів відновився в першій половині вересня 2024 року завдяки відновленню постачання дизельного пального та мазуту на тлі підвищення рівня перероблення.

Повідомляється, що морські потоки нафтопродуктів становили близько 2,2 млн барелів на добу за перші 15 днів вересня. Це майже на 10% більше, ніж середньодобовий показник за весь серпень.

Реклама:

Ринок уважно стежить за експортом російської нафти, щоб оцінити обсяги видобутку, оскільки Москва перестала публікувати офіційні дані про видобуток. 

Доходи країни від експорту нафти зазнали тиску, оскільки падіння цін більш ніж компенсувало невелике збільшення середньотижневих потоків нафти до 3,21 млн барелів на добу за тиждень до 15 вересня.

Експорт нафтопродуктів збільшився завдяки підвищенню рівня перероблення після того, як він був ускладнений атакою безпілотника на російський НПЗ. 

Реклама:

У серпні обсяги постачання впали до чотиримісячного мінімуму через скорочення постачання дизельного пального та мазуту, які разом складають близько 70% всіх постачань нафтопродуктів з країни.

Експорт дизпалива та газойлів склав близько 807 тис барелів на добу. Це на 10% більше, ніж у серпні, коли обсяги постачання впали до найнижчого рівня з жовтня. Уряд посилює боротьбу з так званими сірими постачаннями пального компаніями, які не виробляють дизельне пальне.

Постачання мазуту підскочили на 13% до 749 тис барелів на добу, що є найвищим показником цього року. Постачання нафтопереробної сировини, такої як вакуумний газойль, зросли до чотиримісячного максимуму в 149 тис барелів на добу.

Нагадаємо:

В індійському уряді зізналися, що купують російську нафту без жодних сумнівів, аже вона не під санкціями.

Російські компанії збільшили страхування нафтових вантажів до Індії до 60%, що дозволяє продавати нафту вище цінової стелі країн G7 у 60 доларів.

Реклама: