Цифрова трансформація України

Велика приватизація: уряд затвердив стартові ціни готелю "Україна" та "ОГХК"

П'ятниця, 12 липня 2024, 20:29 -
 

12 липня уряд затвердив стартові ціни та умови продажу готелю "Україна" та "Об'єднаної гірничо-хімічної компанії".

Про це повідомив голова Фонду держмайна Віталій Коваль. 

Він нагадав, що стартова ціна підприємства "Готель "Україна" визначена в розмірі 1,05 млрд  грн. Стартова ціна АТ "ОГХК" – 3,9 млрд грн.

Вже у понеділок, 15 липня, Фонд державного майна України проведе засідання аукціонних комісій по цих підприємствах, після чого будуть опубліковані інформаційні повідомлення про приватизаційні аукціони. 

Реклама:

"Хочу підкреслити, що велика приватизація — це не лише про продаж великих активів та наповнення державного бюджету. Але й про залучення інвестицій, створення нових робочих місць, розвиток територій та, зрештою, підтримку і розвиток української економіки в ці непрості часи", - написав Коваль. 

Всі аукціони з продажу об’єктів великої приватизації відбуватимуться в електронній системі "Прозорро.Продажі". 

Довідково:

Реклама:

Готель "Україна" розташований в центрі Києва — в 200 метрах від метро "Майдан Незалежності". Готель має 365 номерів, 8 конференц-залів, бізнес-центр, ресторан та інші об'єкти інфраструктури (парковка, салон краси, пральня тощо).

АТ "ОГХК" — найбільше в Україні підприємство з видобування та збагачення концентратів титанових руд. До складу компанії входять Вільногірський гірничо-металургійний комбінат в Дніпропетровській області та Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат в Житомирській області. Восени минулого року "ОГХК" відновила відвантаження ільменітового концентрату на європейський ринок.

Нагадаємо:

Голова Фонду держмайна Віталій Коваль анонсував плани приватизації ДП "Леанка" (Закарпатська область).

Економічна правда 

Реклама: