Цифрова трансформація України

Rheinmetall побудує завод з виробництва артснарядів у Литві

Понеділок, 3 червня 2024, 14:25 -
 
Getty Images

Німецький військовий концерн Rheinmetall інвестує понад 180 млн євро в завод із виробництва артснарядів у Литві.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Створення заводу Rheinmetall у Литві є надзвичайно важливим кроком у відповідь на нагальні потреби нашої країни у сфері оборони та безпеки. Це допоможе забезпечити безперебійний доступ до найнеобхіднішої зброї та боєприпасів, оскільки продукцію, необхідну для європейської оборони, ми вироблятимемо самі", - ідеться в пресрелізі.

Зі свого боку гендиректор Rheinmetall Армін Паппергер подякував Литві за довгострокове партнерство.

Реклама:

Заводу з виробництва 155-мм артилерійських снарядів, який, як очікується, вироблятиме десятки тисяч снарядів на рік, присвоєно статус великого проєкту, і очікується, що його конкретне місце буде оголошено найближчими тижнями.

Читайте також: Де боєприпаси? Чому Росія виробляє значно більше снарядів, ніж союзники України

Нагадаємо:

Реклама:

Німецький оборонний концерн Rheinmetall планує відкрити в Україні підприємство, яке спеціалізуватиметься на системах протиповітряної оборони.

Цього року німецька компанія Rheinmetall очікує, що її потужність складе 700 000 снарядів на рік, а в середньостроковій перспективі зросте до 1,1 мільйона снарядів на рік.

Німецький виробник зброї Rheinmetall планує побудувати в Україні щонайменше чотири заводи з виробництва боєприпасів, військових машин, пороху та систем ППО.

Економічна правда.

Реклама: