Ціни на нафту стабільні попри геополітичну напругу на Близькому Сході

Четвер, 20 червня 2024, 09:38 -

Ф'ючерси на нафту марки Brent майже не змінилися, оскільки ринок зважував геополітичні події на Близькому Сході в очікуванні майбутніх даних про запаси в США. Нафта марки WTI подешевшала.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Серпневий ф'ючерс Brent подорожчав на 6 центів до $85,13 за барель. Тим часом липневі ф'ючерси на американську нафту WTI впали на 15 центів до 81,42 долара за барель.

У середу розрахунки по нафті WTI не проводилися через вихідний день в США, що призвело до значної пригніченості торгів. Більш активний серпневий контракт подешевшав на 17 центів до 80,54 долара за барель.

Реклама:

Ф'ючерси на нафту марки Brent зросли на початку торгів у четвер, коли ринок переварював новини про просування ізраїльських танків до Гази.

"Ринки очікують, що ескалація кризи в Газі може призвести до перебоїв з постачанням нафти з ключового регіону видобутку", - говорить Пріянка Сачдева, старший ринковий аналітик Phillip Nova.

Однак, занепокоєння з приводу збільшення запасів нафти та палива в США, схоже, поки що затьмарює побоювання ескалації геополітичного стресу, сказала Сачдева.

Реклама:

Економічна правда.

Реклама:
Слухайте подкаст "Хроніки економіки" на зручній платформі: