На базі судноремонтного заводу пропонують створити промисловий парк "Kiliya"

Понеділок, 10 червня 2024, 17:35 -
 

На базі судноремонтного заводу ПрАТ "Українське Дунайське пароплавство" хочуть створити сучасний промисловий парк "Kiliya". Презентація парку запланована на Ukraine Recovery Conference (URC2024) у Берліні. 

Про це повідомив гендиректор компанії Дмитро Москаленко.

Він зазначив, що наразі завод УДП у Кілії чи не єдиний в країні продовжує ремонт та будівництво флоту. Тому, на його думку, це безальтернативний варіант для створення суднобудівельної бази національного масштабу.

"Завод розташований у 47 кілометрах від Чорного моря. У нас є обладнання, досвідчена команда з понад 300 фахівців, власна акваторія, інфраструктура, можливість розміщення нових виробництв (з 19 га території заводу використовуємо лише 9 га)", - написав Москаленко. 

Реклама:

Він також додав, що вже є декілька пропозицій від іноземних компаній щодо розміщення у Кілії спільного виробництва. А першим резидентом промислового парку "Kiliya" можуть стати суднобудівельники з країн Балтії.

Москаленко зазначив, що формат промислового парку дає можливість максимально ефективно використовувати потенціал. 

"В Кілії, до речі, вже створений стивідорний комплекс – це також приклад диверсифікації.

Реклама:

Що пропонуємо міжнародним донорам?

Створити умови до заходу у наш промисловий парк нових резидентів. Модернізувати сліп, інвестувати у сучасне обладнання та автономну "зелену" систему енергозабезпечення, провести днопоглиблення акваторії.

Майбутньому промисловому парку "Kiliya" потрібна потужна основа для розміщення виробництв. Саме це будемо обговорювати на конференції у Берліні", - написав гендиректор компанії. 

Економічна правда

Реклама:
Слухайте подкаст "Хроніки економіки" на зручній платформі: