Українці почали менше їсти ковбасних виробів - УКАБ
У першому півріччі 2013 року Україна збільшила виробництво м’яса в забійній вазі на 9,3% до 1,13 млн тонн.
Проте виробництво ковбас залишилося на колишньому рівні, повідомили в асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ).
Як зазначили у асоціації, це означає, що українці споживають все більше необробленого м’яса.
"В 2012 році споживання м’яса становило 54,4 кг на душу населення, 30% з якого було спожито у вигляді ковбасних виробів, а 70% безпосередньо як м'ясо", - повідомили в УКАБ.
У асоціації також заявили, що за прогнозами FAO, до 2020 року у структурі споживання м’яса українцями 80% становитиме споживання саме м’яса натурального.
"Намагаючись якнайкраще задовольнити попит споживачів, все більше м’ясокомбінатів починають вводити в свій асортимент виробництво охолодженого та замороженого м’яса для роздрібної торгівлі", - сказала експерт аграрних ринків Аліна Жарко.
За її словами, мережі супермаркетів пропонують все більше різноманітних видів м’яса на будь який смак, а також забезпечують температурні і гігієнічні умови його зберігання, замінюючи цим самим, традиційні базари.