Цифрова трансформація України

Для мереж АЗС: Мінфін погоджується на деякі зміни у пакеті підвищення податків

Середа, 7 серпня 2024, 13:43

Пропозиція про запровадження авансового внеску з податку на прибуток для роздрібних торговців пальним в урядовому законопроєкті №11416 про підвищення податків підлягає доопрацюванню в частині проведення додаткових розрахунків для визначення розміру такого внеску.

Про це повідомило Міністерство фінансів України.

Як ідеться в його пресрелізі, відповідної домовленості досягнуто за підсумками зустрічі з Нафтогазовою асоціацією України та підконтрольним державі ПАТ "Укрнафта".

"Міністерство фінансів України продовжує відкритий і конструктивний діалог із представниками бізнес-асоціацій із різних сфер економіки щодо дизайну податкових змін на період дії воєнного стану", - зазначено в повідомленні.

Реклама:

Мінфін уточнив, що минулого тижня відбулися зустрічі з представниками Української ради бізнесу, Всеукраїнської аграрної ради, Українського клубу аграрного бізнесу, Американської торговельної палати в Україні, Європейської бізнес-асоціації, ГО "Ювеліри України" та Спілки ювелірів України.

Обговорення відбулися за участю представників парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.

Серед іншого, було обговорено можливість заміни 1%-го податку з обороту для бізнесу на ПДВ та зазначено, що всі ухвалені податкові зміни діятимуть лише на період дії воєнного стану.

Реклама:

Нагадаємо: 

Міністерство фінансів готове до дискусії в парламенті щодо можливих форматів підвищення податків.

Дефіцит бюджету становить 500 млрд гривень: якщо Рада не підтримає урядовий пакет оподаткування, вже у вересні можуть виникнути проблеми з військовими виплатами.

Законопроєкт №11416 передбачає щомісячну сплату авансових внесків з податку на прибуток роздрібними продавцями пального в розмірі 0,5 млн грн (зараз це відповідає 4 тис. грн) з розрахунку на 1 куб. м резервуарів для зберігання пального.

За розрахунками Мінфіну, при введенні такого порядку з 1 серпня це принесло б бюджету 8,3 млрд грн, тоді як усі пропозиції законопроєкту - близько 125 млрд грн. Водночас у галузі стверджують, що такий норматив істотно перевищує нинішні рівні податку на прибуток.

Економічна правда 

Реклама: