Українська правда

Вчені назвали найбільш витратні у виробництві продукти

28 березня 2017, 20:33

Виробництво яловичини, креветок та горіхів виявилося найбільш витратним з точки зору витрачання ресурсів.

Про це повідомляє Liga.net з посиланням на журнал New Scientist.

Так, на виробництво 1 кг яловичини йде близько 15 тис. літрів води - в три рази більше, ніж для виробництва курятини, і в 18 разів більше, ніж для вирощування пшениці.

На другому місці - креветки. Для отримання 1 кг креветок необхідно витратити 25 кг корму.

На третьому місці за витратами - виробництво горіхів. В середньому на один горіх йде 4,5 л води.

Четверте, п'яте, шосте та сьоме місця зайняли, відповідно, картопля фрі, кава, банани і шоколад.

Зазначено, що виробництво картоплі фрі - одне з головних джерел відходів, на виробництво чашки кави необхідно 550 чашок води, банани вимагають дуже великої кількості добрив, а на отримання плитки шоколаду йде до 2 тис. л води.

Автори дослідження вказують, що в найближчі 30 років населення Землі може зрости на 2,5 млрд осіб, що потребують змінити традиційне ставлення до використання ресурсів та виробництва продовольства.

продукти