Вчені назвали найбільш витратні у виробництві продукти
Виробництво яловичини, креветок та горіхів виявилося найбільш витратним з точки зору витрачання ресурсів.
Про це повідомляє Liga.net з посиланням на журнал New Scientist.
Так, на виробництво 1 кг яловичини йде близько 15 тис. літрів води - в три рази більше, ніж для виробництва курятини, і в 18 разів більше, ніж для вирощування пшениці.
На другому місці - креветки. Для отримання 1 кг креветок необхідно витратити 25 кг корму.
На третьому місці за витратами - виробництво горіхів. В середньому на один горіх йде 4,5 л води.
Четверте, п'яте, шосте та сьоме місця зайняли, відповідно, картопля фрі, кава, банани і шоколад.
Зазначено, що виробництво картоплі фрі - одне з головних джерел відходів, на виробництво чашки кави необхідно 550 чашок води, банани вимагають дуже великої кількості добрив, а на отримання плитки шоколаду йде до 2 тис. л води.
Автори дослідження вказують, що в найближчі 30 років населення Землі може зрости на 2,5 млрд осіб, що потребують змінити традиційне ставлення до використання ресурсів та виробництва продовольства.
Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"