В уряді визнали зростання цін на харчі

Вівторок, 23 листопада 2010, 13:10

В Україні за останню декаду зросли ціни на хліб, борошно, крупи, молочні і м`ясні продукти.

Такі дані щодекадної довідки про зміни середніх рівнів цін на продукти харчування на підприємствах торгівлі і на продовольчих ринках в цілому по Україні станом на 20 листопада 2010 року опублікувало Міністерство аграрної політики, передає УНІАН.

За даними моніторингу цін, на 20 листопада, порівняно з 10 листопада, середні рівні цін у цілому по Україні підвищилися на хліб житньо-пшеничний - 0,3% з 3,53 до 3,54 грн. за 1 кг, хліб з борошна вищого гатунку - 0,2% з 4,41 до 4,42 грн. за 1 кг, борошно вищого гатунку - 0,6% з 3,19 до 3,21 грн. за 1 кг, вермішель - 0,4% з 4,85 до 4,87 грн.  за 1 кг, крупу гречану - 0,2% з 11,16 до 11,18 грн. за 1 кг.

Не змінилися ціни на хліб з борошна першого сорту - 3,59 грн. і рис - 8,56 грн. за 1 кг.

Реклама:

На тваринницьку продукцію і продукти її переробки середні рівні цін у цілому по Україні підвищилися на ковбаси варені першого ґатунку - 0,1% з 28,48 до 28,50 грн. за 1 кг, молоко - 0,5% з 5,80 до 5,83 грн. за 1 л, сметану - 0,4% з 15,74 до 15,81 грн. за 1 кг, масло вершкове - 0,4% (з 46,76 до 46,94 грн. за 1 кг, яловичину - 0,1% з 37,57 до 37,61 грн. за 1 кг, сало - 0,1% (з 19,31 до 19,32 грн. за 1 кг, птицю (кури) - 0,1% з 18,75 до 18,77 грн. за 1 кг.

При цьому ціни знизилися на свинину на 0,1% з 40,36 до 40,32 грн. за 1 кг, не змінилися на яйця (курячі) і становлять 6,82 грн. за 1 десяток.

На цукор впродовж другої декади листопада 2010 року середній рівень цін у цілому по Україні підвищився на 0,1% з 8,48 до 8,49 грн. за 1 кг.

На олію соняшникову впродовж досліджуваного періоду середній рівень цін у цілому по Україні підвищився на 0,4% з 11,08 до 11,12 грн. за 1 літр.

На овочеву продукцію спостерігалося підвищення середніх рівнів роздрібних цін на картоплю - 0,5% з 4,18 до 4,20 грн. за 1 кг і капусту - 1,1% з 3,63 до 3,67 грн. за 1 кг.

При цьому знизилися ціни на моркву - 1,1% з 4,65 до 4,60 грн. за 1 кг.

За даними моніторингу цін, на споживчому ринку продуктів харчування в аналогічному періоді 2009 року спостерігалося підвищення роздрібних цін на вермішель, ковбаси варені першого гатунку, молоко, сметану, масло вершкове, цукор, олію соняшникову, сало, яйця (курячі), картоплю і капусту і зниження їх рівня на яловичину, свинину і птицю (кури).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!