Зниження врожаю в Бразилії штовхає ціни на цукор угору

Ціна на ф'ючерси на сирий цукор виросла вперше за чотири дні через занепокоєння щодо слабших врожаїв цукрової тростини в найбільшому виробнику — Бразилії.
Про це повідомляє агентство Bloomberg.
Ціна на сирий цукор зросла на 1,2% до 16,20 центів за фунт. Ціна на білий цукор піднялася на 1,6% у Лондоні.
"Хоча зараз ми бачимо величезні обсяги переробки тростини, оскільки сезон досягає свого піку, постійні звіти про знижені врожаї можуть призвести до раптового падіння виробництва в Бразилії в четвертому кварталі", — сказав Клаудіу Ковриг з Covrig Analytics. За його словами, цукрові млини можуть розпочати зупинку роботи раніше, ніж очікувалося.
Прогнозується, що виробництво цукрової тростини в Бразилії в сезоні 2025-26 років складе 663,4 млн тонн, що на 2% менше, ніж минулого року, повідомило урядове агентство Conab у квітні.
Ковриг зазначив, що ходять чутки про можливе зниження обсягів до менш ніж 600 млн тонн.
Цього року ціни на цукор знизилися через очікування глобального надлишку, попри проблеми в Бразилії.
Однак падіння може бути обмежене через сильніший бразильський реал, який підвищує мінімальну ціну для етанолу.
"Мінімальна ціна для етанолу зараз становить близько 15,5 центів за фунт, а не 15 центів", — додав Ковриг.
Нагадаємо:
У серпні 2024 року ціни на цукор-сирець впали до найнижчого рівня майже за два роки, оскільки темпи перероблення цукрової тростини в Бразилії та відновлення виробництва в ключових країнах-виробниках покращували перспективи пропозиції.