Що потрібно знати для торгів на форекс?

Що потрібно знати для торгів на форекс?

Неділя, 28 листопада 2010, 13:04 -

Не варто думати, що міжнародний валютний ринок Форекс – це доля лише обраних фінансистів, які володіють неабияким розумом і кмітливістю. Насправді, в Інтернет-торгівлі працює величезна кількість трейдерів з усіх країн у світі. Тут щоденний товарообіг багаторазово перевищує навіть обсяг всіх американських фондових ринків США, що вже говорить про багато що. Тому, якщо ви маєте намір торгувати валютою – жодних перешкод на шляху не виникає. Досить освоїти meta trader 4 і зрозуміти основи функціонування світового ринку.

 

Початківцям-трейдерам слід особливо уважно поставитися до прочитання даної статті, оскільки тут вони знайдуть корисну інформацію, з якої на більшість незрозумілих питань з приводу ринку Форекс будуть знайдені відповіді. Отже, почнемо з самого визначення "Форекс", яке в буквальному перекладі означає обмін валюти. Саме з цією задачею кожен день ринок успішно справляється. Валютні операції здійснюються парно, тобто ви можете купувати євро за долари або продавати британські фунти стерлінгів за російські рублі.

Потреба у валюті не обов'язково створюється штучно, як вважають багато, оскільки в іноземних грошах потребують численні промислові корпорації і держави, проте велика частина всіх угод все ж представлена спекуляцією і торгівлею. Гравці, які беруть участь у валютно-обмінних операціях, прагнуть купувати валюту за мінімальною ціною і продавати її на піку, тим самим не тільки зберігаючи, але ще й примножуючи свої інвестиції.

Величезну роль на валютному ринку відіграє і його волатильність, при якій котирування змінюються безліч разів за добу і інвесторам залишається лише вистежувати на графіках оптимальний час для входу та виходу чи керуватись в торгівлі інформацією, що надходить з новин світу фінансів і політики. Якщо ви ще недостатньо опанували ринок валюти і cfd, варто знати, що найпопулярнішими і, як наслідок, найбільш ліквідними валютами на ринку є долар США, британський фунт, японська ієна, швейцарський франк, а також австралійський і канадський долар.

Реклама:

Торгівля на фінансовому ринку ведеться цілодобово, починаючись з фінансових центрів Сіднея і рухаючись у напрямку сонця. Інвестори з усього світу працюють в найбільш зручний і продуктивний для себе час, негайно реагуючи на ситуацію, що змінюється в політичній та економічній сфері. Тому всі валюти без винятку одночасно продаються і купуються. На операцію потрібно всього пару хвилин, що робить Форекс найбільш ліквідним ринком.

Світовий фінансовий ринок кожну секунду робить мільйони людей ще більш багатими, проте залишаються і ті, хто терплять збитки через безвідповідальне ставлення до своїх фінансів, неефективних методик або із-за слабких практичних і теоретичних навичок в торгівлі. Зокрема, гравцям доступний дуже важливий інструмент для маржинальної торгівлі – кредитне плече. Воно надає у розпорядження гравця багаторазово збільшену суму, з якої доходи або втрати можуть виявитися ще більш суттєвими.

Починаючим гравцям також варто розуміти фактори, що впливають на коливання валютного ринку. Тому, якщо ви маєте намір досягти успіху на світовому фінансовому ринку – працюйте над самодисципліною, підвищуйте практичні та теоретичні навички, освоюйте методи фундаментального і технічного аналізу і результат не змусить себе довго чекати.

Реклама: