Сили ППО Харківщини отримали командний пункт тактичної групи протиповітряної оборони "Кречет"

Вівторок, 2 липня 2024 —

Про це повідомляє Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов та дякує Куп'янській міській раді за участь у підтримці ЗСУ. 

 

Як зазначає Синєгубов, Харківщина щодня потерпає від керованих авіабомб, тому напрямок протиповітряної оборони є важливим.
"Кречет" призначений для оперативного управління мобільними вогневими групами протиповітряної оборони при захисті важливих інфраструктурних об’єктів та угрупувань військ від ударів засобів повітряного нападу.

"Кречет" дозволяє поєднати у єдину локальну мережу 5 засобів виявлення та 10 мобільних бойових груп ППО з різними засобами ураження. 
Національна асоціація оборонної промисловості України (NAUDI) повідомляє, що "Кречет" розроблено компанією "Системний електронний експорт".

 

Ця розробка значно підвищує ефективність сил протиповітряної оборони, оскільки в автоматичному режимі видає цілевказівки на ураження ворожих повітряних засобів, чим прискорює швидкість реагування, допомагає знищувати більше цілей з більш ефективним використанням власних вогневих засобів.

https://www.facebook.com/share/p/RcMKHxBitJPzrBfd/?mibextid=WC7FNe

https://www.facebook.com/share/p/RcMKHxBitJPzrBfd/?mibextid=WC7FNe

Реклама: