Цифрова трансформація України

Воюй або працюй: прем'єр розповів про деталі економічного бронювання

Вівторок, 10 вересня 2024, 15:12 -

Кабінет міністрів України напрацьовує з бізнесом і військовими експертами поправки до параметрів бронювання, які найближчим часом будуть впроваджені.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, передає "Інтерфакс-Україна". 

"Мають бути дуже справедливі, прозорі, зрозумілі правила бронювання і відповідь, чому заброньований або працівник на тій чи іншій посаді не йде воювати. Усі речі зараз на зрізі з військовими доопрацьовуємо і, думаю, найближчим часом ми їх запровадимо. Це не буде щось сенсаційне, очевидно, будуть зміни наявних параметрів бронювання для українців", - сказав прем'єр на пресконференції в Києві у вівторок.

Він додав, що для економічного бронювання існує низка параметрів, які стосуються критичних підприємств, що забезпечують життєдіяльність держави. 

Реклама:

До них, зокрема, належать відсутність заборгованості зі сплати податків або рівень сплати податків, середня заробітна плата по галузі та на підприємстві.

За словами Шмигаля, коли йдеться про принцип "воюй або працюй", мається на увазі вдосконалення цього підходу, тому не планується напрацювання окремого законодавства. 

Нагадаємо:

Реклама:

Шість бізнес-спілок закликають Раду та уряд ухвалити механізм "економічного бронювання" і зробити його правила чіткими, зрозумілими та стабільними.

Реклама: