Половина ветеранів планує змінити професію після повернення з фронту

Понеділок, 3 червня 2024, 18:38 -

Близько 40-50% ветеранів після повернення з фронту планують освоювати нову професію. 

Про це заявив президент Конфедерації роботодавців України Олексій Мірошниченко в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Після повернення ветерана з фронту буде перехід не від війни до відпочинку, а від війни до роботи після короткого відпочинку. Перехід від війни до мирного життя буде достатньо складним, тому ветеранам важливо пройти професійну орієнтацію, показати, які є можливості ринку праці – це важливе завдання на кілька років", – розповів Олексій Мірошниченко. 

Він відзначив, що виклик, з яким зіштовхнулась Україна, не поставав перед жодною державою за останні 70-80 років.

Реклама:

Дослідження показують, що середній вік мобілізованих – 40-45 років. 

"Це люди, які мають освіту, сім’ю, опанували професію або навіть кілька, побачили війну, смерть побратимів, і після повернення до мирного життя повинні зрозуміти, чим займатись далі. Тому є важливою професійна орієнтація ветеранів. 

Держава і бізнес мають допомогти ветеранам визначити свій майбутній шлях і підтримати їх через безкоштовні курси і фінансові інструменти. Буде не один мільйон ветеранів, тому питання їх інтеграції на ринок праці буде актуальне наступні кілька років", – відзначив Олексій Мірошниченко.

Реклама:

Нагадаємо:

Оборонні підприємства, що визнані критично важливими для економіки України та законно можуть бронювати до 100% працівників, закликають владу не мобілізувати офіційно працевлаштованих працівників під час звірки даних у ТЦК та СП. 

Економічна правда

Реклама:
Слухайте подкаст "Хроніки економіки" на зручній платформі: