Міноборони повідомило про перегляд стандартів товарів для ЗСУ

Четвер, 27 червня 2024, 18:25 -

Міністерство оборони запустило процес зміни керівництва та реорганізації Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ.

Про це повідомляє пресслужба міністерства. 

Крім того, як повідомили у пресслужбі, Департамент політики закупівель Міноборони ініціював створення колегіального органу з питань організації розвитку матеріального забезпечення ЗСУ, який перегляне раніше прийняту технічну документацію та забезпечить прийняття нової у відповідності зі стандартами та практиками НАТО.

"Деякі технічні специфікації були розроблені кілька років тому, і наразі не відповідають вимогам ведення великої війни. Ми націлені переглянути всі специфікації, щоб допустити до торгів "Державного оператору тилу" якомога більше місцевих виробників, і забезпечити ЗСУ якісними тиловими товарами", – підкреслив керівник Департаменту політики закупівель Міноборони України Гліб Канєвський.

Реклама:

Нагадаємо: 

NGL.media повідомило про свіжі закупівлі фляг для військових на 54 млн грн. Йдеться про прості фляжки для питної води. Міноборонівські закупівельники з "Державного оператора тилу" купили їх по 355 гривень. І це виявились китайські підробки по втричі завищеній ціні у порівнянні з собівартістю. Тоді як Нацгвардія нещодавно купила фляги від українського виробника по 198 гривень.

Як писали "Наші гроші", у такій високій ціні китайського ширпотребу винні представники Центрального управління розвитку розвитку та супроводження матеріального забезпечення Міноборони. Це той підрозділ, що видумує технічні "заточки" для потрібних підрядників.

Реклама:

Економічна правда

Реклама:
Слухайте подкаст "Хроніки економіки" на зручній платформі: