Одеська компанія без торгів будуватиме під Києвом військове кладовище за 1,4 млн: активісти просять про аудит

Понеділок, 8 квітня 2024, 19:08 -

Замовлення на проведення підготовчих робіт для будівництва Національного військового кладовища під Києвом одержала одеська ТОВ "Автоспецюг" за 1,4 мільйона гривень. Компанію обрали без електронних торгів. 

Про це свідчать дані в системі закупівель Prozorro, передає Big Kyiv.

Державна установа "Національне військове меморіальне кладовище" Міністерства у справах ветеранів України уклало договір із ТОВ "Автоспецюг" 26 березня цього року. 

До "підготовчих робіт" належать руйнування та знесення будівель, земляні роботи та капітальне будівництво в межах Гатненської територіальної громади Фастівського району Київської області. Загалом за такі "підготовчі роботи" одеська компанія отримає 1 429 440 млн грн з держбюдету. Договір уклали без електронних торгів, адже сума робіт є меншою ніж 1,5 млн грн. 

Реклама:

"Необхідності у проведенні відкритих торгів у порядку, визначеному цими особливостями та/або шляхом використання електронного каталогу відсутня", – йдеться у протоколі. 

На Prozorro вже зареєстрували звернення до Державних аудиторів, оскільки в системі не оприлюднені подробиці договору. 

Тому активісти вже подали звернення до аудиторів стосовно порушення порядку визначення предмета закупівлі та ненадання документів у випадках, передбачених законом. 

Реклама:

"Вирубку лісу названо підготовчими роботами? Може вже усі послуги так називати, бо за великим рахунком усі роботи є підготовчими. Виконавець який цікавий – правочка, а за яку суму узявся. І де договір з виконавцем?", – йдеться у зверненні. 

ТОВ "Автоспецюг" була зареєстрована у 2020 році в Одесі по вулиці Хімічній. Її статутний капітал становить 50 000 грн. 

Нагадуємо:

Національне військове меморіальне кладовище збудують на території Гатненської громади на Київщині. Однак мешканці села Мархалівка протестують, заявляючи, що це нібито спричинить забруднення ґрунтових вод та знищення лісу.

Реклама: