Новини 25 квітня: НБУ знизив облікову ставку, Сольський написав заяву про відставку

Четвер, 25 квітня 2024, 21:00 -

Про облікову ставку. Правління Національного банку ухвалило рішення знизити облікову ставку на 1 відсотковий пункт до 13,5% з 26 квітня 2024 року. 

Про Сольського. Міністр агрополітики Микола Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею на 500 мільйонів, написав заяву про відставку.

Про ВВП. Національний банк погіршив оцінку зростання реального ВВП у 2024 році з 3,6% у попередньому макропрогнозі до 3% та погіршив очікування зростання у 2025 році на 0,2 в.п. до 5,6% і зберіг прогноз на 2026 рік на рівні 4,5%.

Про валюту. Глава Нацбанку Андрій Пишний заявив, що регулятор розглядає можливості зняття обмежень на виведення валюти для обслуговування старих боргів.

Реклама:

Про заморожені активи РФ. Пропозиція США щодо використання відсотків, отриманих від заморожених російських активів на 300 мільярдів доларів, для допомоги Україні може отримати широку підтримку країн, які стурбовані прямою конфіскацією активів.

Ексклюзиви ЕП

Війна – не перешкода. Інвестиції в Україну зростають, але для відновлення замало. Що треба зробити владі?

Реклама:

Обсяг прямих іноземних інвестицій перевершив деякі довоєнні роки. Хто і чому інвестує в Україну та як країні не прогавити свій шанс.

Повернення "хрущовок"? Як Україна відбудовуватиме житло за типовими проєктами

Відновлювати соціальну та житлову інфраструктуру в Україні планують за єдиними проєктами. Чи хороша це ідея?

Реклама: