Нафта дорожчає на тлі ослаблення долара, трейдери очікують нових даних по запасах

Середа, 8 лютого 2023, 10:24 -

Ціни на нафту продовжили дводенну серію зростання, зафіксувавши невеликий приріст на тлі ослаблення долара, в той час як інвестори очікували більше даних про запаси для більш чіткого розуміння тенденцій попиту.

Про це пише Reuters.

Як змінились ціни

Ф'ючерси на нафту марки Brent зросли на 17 центів, або на 0,2%, до $83,86 за барель до 07:40 за Гринвічем, після зростання на 3,3% на попередній сесії.

Реклама:

Ф'ючерси на американську нафту марки West Texas Intermediate (WTI) піднялися на 31 цент, або 0,4%, до 77,45 долара після зростання на 4,1% на попередній сесії.

Причини зростання цін

Очікується, що нафтові бенчмарки збережуть підтримку після того, як голова Федеральної резервної системи Джером Пауелл висловився менш радикально щодо процентних ставок, ніж очікували ринки, в той час як останні дані показали, що запаси нафти в США скоротилися, незважаючи на попередні очікування зростання.

Реклама:

"Покращення настроїв щодо ризиків після коментарів голови ФРС Джерома Пауелла, а також ослаблення долара США, схоже, сприяють деякому зростанню цін на нафту після того, як з кінця січня вони демонстрували невтішні результати", - зазначає ринковий аналітик IG Єп Джун Ронг.

Індекс долара трохи знизився в середу, продовживши втрати після коментарів Пауелла у вівторок, що зробило нафту дешевшою для тих, хто тримає інші валюти.

З менш агресивним підвищенням процентних ставок в США ринок сподівається, що найбільша економіка світу і споживач нафти зможе ухилитися від різкого уповільнення економічної активності або навіть рецесії і уникнути падіння попиту на нафту.

"Я думаю, що ми знаходимося на досить збалансованому ринку", - сказав старший економіст Westpac Джастін Смірк.

"Якщо ми матимемо сильніше, ніж очікувалося, зростання в країнах, що розвиваються, ціни (на нафту) будуть стабільнішими, і ОПЕК доведеться збільшити видобуток. Це не є нашою основною думкою. Ми не бачимо великого сплеску попиту", - сказав він.

Економічна правда

Реклама: