Цифрова трансформація України

Вугільне ембарго ЄС проти РФ запрацює аж в серпні – Reuters

Четвер, 7 квітня 2022, 11:18 -

Вступ в дію повної заборони Євросоюзом імпорту російського вугілля буде перенесено на середину серпня – на місяць пізніше ніж пропонувалося.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на поінформованих співрозмовників.

Представники Європейського Союзу мають схвалити в четвер заборону на російське вугілля, яка набуде повної чинності з середини серпня. На відтермінуванні ембарго тисла Німеччина.

Припинення імпорту ЄС російського вугілля є наріжним заходом у п’ятому пакеті санкцій проти Росії, який Комісія ЄС запропонувала у вівторок у відповідь на Бучанську різанину, яку влаштували росіяни на Київщині.

Реклама:

Останній пакет санкцій, про який повідомили у ЄС, містить вугільне ембарго проти агресора та заборону транзакцій з чотирма чільними російськими банками. А також – морську блокаду із закриттям портів та забороною роботи росйських та білоруських дорожніх операторів.

При цьому вугілля – найдешевша стаття енергетичного імпорту ЄС. З лютого ЄС витратив 710 мільйонів євро на російське вугілля, 9,6 мільярдів євро на російський газ і 8,8 мільярдів євро на російську нафту за даними групи Europe Beyond Coal. 

Але навіть в такому м’якому варіанті посли країн Євросоюзу в середу не змогли ухвалити рішення про нові санкції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: