Черновецький повертається у великий бізнес

Середа, 10 жовтня 2012, 16:59

Екс-мер Києва Леонід Черновецький створює нову інвестиційну компанію Chernovetskyi Investment Group.

Про це він розповів "Інвест-Газеті".

"В процесі пошуку нового цікавого проекту, який міг би стати наступним проектом мого життя після Правекс-Банку, я проаналізував безліч бізнес-пропозицій. На чому зосередитися і де майбутнє моїх інвестицій - найскладніше питання, який довелося вирішувати в останні роки", - сказав Черновецький.

"Інвесткомпанія ще знаходиться на стадії реєстрації, але вже працює в напрямку аналізу пропозицій, які надходять. Фонд буде зареєстрований в одній з країн єврозони в найкращих податкових умовах", - зазначив екс-мер.

За його словами, інвестиційний потенціал Chernovetskyi Investment Group на першому етапі становлення поки що обмежений сумою від продажу Правекс-Банку - це $750 млн.

"Але гроші на світових фінансових ринках зовсім не проблема. При нинішній світовій фінансовій ситуації навіть навпаки...Будуть потрібні ще - будемо їх залучати під конкретні проекти. Головне ж, щоб ці проекти того коштували", - додав Черновецький.

За словами екс-мера, "цей проект сьогодні є виключно персональним, а ще точніше, сімейним проектом".

"Я веду його разом із сином. Можливо, в майбутньому з метою збільшення інвестиційного потенціалу до партнерства підключаться люди, яким близька моя філософія бізнесу і ведення справ", - сказав він.

"У великий бізнес я повертаюся не сам, а з великою командою людей, яких колись залучив до роботи в банку", - додав Черновецький.

Він додав, що "на першому етапі роботи проекту, поки буде існувати тільки інвестиційна компанія, ми зосередимося виключно на реальному секторі економіки".

Відповідаючи на запитання, скільки в середньому буде становити інвестиція в один проект, Черновецький сказав: "Почнемо з сум від $100 тис до $20 млн".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: