Уряд обіцяє відучити українців від "хімії"
Уряд поставив завдання підвищити харчову цінність вирощених продуктів за рахунок вдосконалення технологічних процесів та заборони низки небезпечних додатків.
Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв, передає прес-служба міністерства.
Наступним кроком стане заборона використання хімічних харчових добавок - фарбників, емульгаторів стабілізаторів, ароматизаторів, смакових добавок та консервантів, що здатні викликати алергію та інші захворювання.
"Треба обмежити застосування небезпечних агрохімікатів у рослинництві та стимуляторів росту у тваринництві", - наголосив урядовець.
Він додав, що українці мають право знати, що вони купують і що споживають.
"Для цього ми передбачаємо створення мережі міжрегіональних сучасних лабораторій для підтвердження відповідності якості продовольчих товарів та з'ясування спірних питань з їх якості", - заявив віце-прем'єр.