В українських продуктах виявилено ГМО
Державний комітет із питань технічного регулювання й споживчої політики виявив вміст генетично модифікованих організмів у 5,9% харчової продукції, перевіреної на їхню наявність.
Про це повідомляє агентство "Українські новини" із посиланням на прес-службу Держспоживстандарту.
Відповідно до повідомлення, з початку 2010 року в лабораторіях молекулярно-генетичних досліджень іспитових центрів Держспоживстандарту було проведено 11,72 тис. випробувань проб продовольчої сировини й харчових продуктів на вміст ГМО, при цьому в 702 випадках (5,9%) вони були виявлені.
Зокрема, генетично модифіковані організми були виявлені в хлібобулочних, кондитерських виробах, а також цукристих, м'ясних і ковбасних виробах, м'ясних напівфабрикатах, молочній продукції.
Як повідомлялося, Держспоживстандарт ініціює скасування обов'язкового маркування солі й питної води щодо вмісту генетично модифікованих організмів.
В 2009 Держспоживстандарт провів близько 7 тис. досліджень продуктів харчування на вміст ГМО.
29 грудня 2009 року Віктор Ющенко, будучи президентом, схвалив прийнятий Верховною радою закон про введення обов'язкового маркування продуктів харчування щодо вмісту генетично модифікованих організмів.