Морква в Україні подешевшала: скільки вона зараз коштує
Українські виробники відвантажують моркву в діапазоні 5-11 грн/кг, залежно від якості та обсягів запропонованих партій продукції, що в середньому на 21% дешевше, ніж тижнем раніше.
Про це повідомляє аналітична платформа EastFruit.
Основною причиною зниження цін на коренеплоди експерти проекту називають сезонне збільшення пропозиції овочів на ринку з різними якісними показниками на тлі досить стриманого попиту на цю продукцію.
Тому, прагнучі активізувати продажі, фермери змушені переглядати відпускні ціни на наявні партії моркви у бік зниження, зазначають аналітики.
За їхніми даними, сьогодні гуртові партії цих овочів в Україні надходять у продаж, у середньому, на 59% дешевше, ніж за аналогічний торішній період.
Нагадаємо:
Наприкінці жовтня на українському ринку відпускні ціни на моркву почали підвищуватися. Станом на 30 жовтня вона коштувала 7-13 грн/кг залежно від якості та обсягів партій, що в середньому на 12% вище, ніж тижнем раніше.