Українські заводи вже виробили понад мільйон тонн цукру: лідер виробництва
Станом на 1 грудня, 26 цукрових заводів, що входять до складу Національної асоціації цукровиків України, переробили 8 млн 360 тис тон цукрових буряків та виробили 1 млн 250 тис. тонн цукру.
Про це інформує пресслужба асоціації.
Йдеться, що поточний показник виходу цукру становить 15,02% (минулого сезону — 14,11%), що пояснюється, зокрема, вищою цукристістю буряків при прийманні — 17,48% (+0,71% до показника 2024 року.
У грудні переробку солодких коренів продовжать 22 цукрових заводи, повідомили в асоціації.
Зазначається, що серед регіонів лідером виробництва залишається Вінницька область, де вироблено 263 тис. тонн цукру.
В асоціації додали, що переробку буряків також здійснює Горохівський цукровий завод, який не входить в "Укрцукор" і не подає оперативну інформацію про хід переробки.
Нагадаємо:
За перші три місяці 2025/26 маркетингового року Україна експортувала 116,1 тис. тонн цукру.
Станом на першу декаду листопада українські цукрові заводи виробили 880 тис. тон цукру, що на 100 тис. тон менше, ніж на аналогічну дату минулого року.