Норвегія скоротить на третину експорт газу в ЄС

П'ятниця, 23 серпня 2024, 18:01 -

Європейський газ зіткнувся з кризою, оскільки Норвегія вступає в сезон ремонту і скоротить експорт газу.

Про це повідомляє Bloomberg.

Величезна газова промисловість Норвегії збирається розпочати щорічне серйозне технічне обслуговування у вирішальний час для всього континенту. Це скоротить норвезький експорт газу на третину протягом приблизно трьох тижнів.

Приблизно протягом трьох тижнів, починаючи з кінця серпня, Європа не матиме потоків, еквівалентних щоденним потребам газу в Італії чи Франції. Хоча роботи є звичайною практикою для газових об’єктів улітку, коли попит зазвичай нижчий, цього разу ставки високі, оскільки це збігається з періодом інтенсивної волатильності цін.

Реклама:

Європейський ринок газу був особливо чутливим до збоїв цього літа, оскільки спека в інших частинах світу посилила конкуренцію за паливо. Трейдери готуються до можливого припинення потоків з Росії після українського заходу за її кордон, а ескалація конфлікту на Близькому Сході може призвести до подальших проблем.

Повідомляється, що важливість ремонтного сезону для енергетичної безпеки Європи стала очевидною минулого літа, коли незаплановані роботи на деяких норвезьких об’єктах призвели до стрімкого зростання цін.

Нагадаємо:

Реклама:

ЄС накопичив необхідний для проходження зими газ більш ніж на два місяці раніше від плану.

Реклама: