"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЗМІ: У Ізраїлі затримали акціонера "Платинум банку" Гуртового

П'ятниця, 19 лютого 2016, 09:02

17 лютого управління цінних паперів Ізраїлю звернулося до суду з проханням про затримання Григорія Гуртового, власника холдингу BGI, контролюючого великого ізраїльського постачальника продуктів харчування Willi Food.

Про це пише "ЛігаБізнесІнформ" з посиланням на ізраїльське видання The Marker.

Згідно із інформацією видання, прохання про затримання було представлене після допиту Гуртового представниками управління, а також обшуку, проведеного в офісі холдингу.

Гуртовий підозрюється в отриманні прибутку незаконним шляхом з обтяжуючими обставинами, в обмані громадської довіри в корпорації, а також внесення неправдивої інформації в корпоративні документи і відмиванні незаконного капіталу.

Реклама:

Як пише видання, Гуртовому інкримінуються два епізоди правопорушень.

В одному з них йдеться про неправдиві відомості, які, як підозрює управління, фігурують в фінансових звітах холдингу. Зокрема, мова йде про те, що накопичення, про які йдеться в звіті, на ділі недоступні.

У другому епізоді Грутовий підозрюється в тому, що разом з іншими фігурантами, імена яких не називаються, намагався зняти великі суми грошей з рахунків дочірньої фірми концерну Willi Food.

Представники управління цінних паперів просили продовжити термін утримання Гуртового під вартою на п'ять днів. Однак суд постановив, що підприємець залишиться під арештом до 19 лютого. Введена також заборона на виїзд бізнесмена з країни терміном на 180 днів.

У період з 1998 по 2012 рік Гуртовий працював гендиректором і співголовою наглядової ради авіакомпанії "АероСвіт".

Паралельно, з 2005 року працював у фінансовому секторі - інвесткомпанії "Ренесанс Капітал Україна", біржовій раді "Української міжбанківської валютної біржі", наглядовій раді "Фінбанку".

У вересні 2013 року призначений керуючим партнером GHP Group Україна. В тому ж році він - керуючий директор фонду прямих інвестицій European Infrastructure Investment Company (ЕIIC, Люксембург), що є основним акціонером "Платинум Банку", і глава наглядової ради цього банку.

Як відомо, Гуртовий в 2012 році зайняв 170 місце в рейтингу журналу "Фокус" - "200 найбагатших людей України 2012" з капіталом 42,4 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: