Рада не змогла скасувати закон про електронні декларації

Четвер, 18 лютого 2016, 19:40

Депутати не змогли скасувати прийнятий 16 лютого скандальний закон про електронні декларації.

Про це передає ЛІГА.net.

За проект постанови про скасування закону про внесення змін до закону про запобігання корупції (щодо роботи електронної системи надання та оприлюднення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування) №3755-п проголосували 100 народних депутатів з 226 необхідних.

За аналогічний проект постанови №3755-п1 - 109 народних депутатів.

Реклама:

Автор одного з проектів, Юрій Левченко, пояснював необхідність скасування закону порушенням регламенту при його прийнятті.

Левченко зазначив, що він як депутат був позбавлений можливості подати поправки до документу.

Автор іншого проекту, Єгор Соболєв, також послався на порушення процедури при ухваленні законопроекту.

Після провалу проектів постанов спікер Верховної Ради Володимир Гройсман може направити ухвалений парламентом закон на підпис президенту.

Нагадаємо, що перший віце-спікер Андрій Парубій заявив сьогодні про те, що закон буде доопрацьований з урахуванням вимог європейських партнерів.

Раніше глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський заявив, що прийнятий 16 лютого закон про електронні декларації не відповідає зобов'язанням офіційного Києва по боротьбі з корупцією.

Як відомо, 16 лютого Верховна Рада проголосувала за повернення в бюджет норми електронного декларування доходів.

Як відомо, наприкінці грудня Київ взяв на себе зобов’язання запустити роботу Національної агенції із запобігання корупції (НАЗК). Ґрунтуючись на цьому зобов’язанні, ЄК 18 грудня схвалила позитивний звіт для України.

Але вже за тиждень Верховна рада ухвалила бюджет, в якому відклала декларації щонайменше на 2017 рік. Про цю норму стало відомо лише в січні – в урядовому проекті бюджету її не було.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: