Присяжнюк обіцяє українцям "м'ясне" зростання
Споживання вироблених в Україні м’яса і м’ясопродуктів може збільшитися завдяки нарощенню виробництва яловичини, курятини та свинини.
За словами аграрного міністра Миколи Присяжнюка, у 2013 році цей показник зросте майже на 6% і досягне 2,4 мільйона тонн, йдеться у повідомленні Мінагрополітики.
"Окрім економічної складової держпрограм підтримки тваринництва, важливим є їхній ефект для споживачів. Адже, з одного боку, є бюджетні дотації за вирощених та зданих на забій тварин, селяни отримують реальні гроші. А з іншого - нам важливо, аби українці споживали більше вітчизняного м’яса. І поступово цей показник вдається збільшити", - сказав міністр.
Він зазначив, що цьогоріч в Україні зросте споживання м’яса однією особою майже на 1 кілограм - до 55,3 кілограма.
"До кінця 2013 року виробництво м’яса в Україні досягне 2,4 мільйона тонн. А це на 5,8% більше, ніж торік. Таким чином, завдяки держпрограмам підтримки, нам вдалося остаточно закріпити тенденцію до зростання у тваринництві. Тому ми і надалі працюватимемо над розширенням існуючих програм та розробкою нових", - підсумував Присяжнюк.